Whole Earth Montessori

brand logo
Montessori School in Bothell, WA By Paul Michael Davis Architects as Architects


161664899722395.jpg Photographer: Dale Lang


161664900687907.jpg Photographer: Dale Lang


161664901360538.jpg Photographer: Dale Lang


16166490217379.jpg Photographer: Dale Lang


161664902749065.jpg Photographer: Dale Lang


161664903349805.jpg Photographer: Paul Michael Davis


161664904194029.jpg Photographer: Paul Michael Davis


161664905096620.jpg Photographer: Dale Lang


161664905515953.jpg Photographer: Dale Lang


161664906170758.jpg Photographer: Paul Michael Davis


161664906624443.jpg Photographer: Paul Michael Davis


161664907380654.jpg Photographer: Dale Lang


161664907959661.jpg Photographer: Dale Lang


161664909144833.jpg Photographer: Dale Lang


161664909632656.jpg Photographer: Dale Lang


161664910252692.jpg Photographer: Dale Lang


161664910833480.jpg Photographer: Dale Lang


161664911452868.jpg Photographer: Dale Lang

Inspired by the trinomial cube, a primary teaching tool in Montessori education, Paul Michael Davis Architects’ (PMDA) designed an addition to a rural campus that merges the school’s pedagogy with the surrounding natural environment.

Each of the twenty-seven blocks in the trinomial cube is represented by a window. The largest window is purposefully located on the north facade of the building because that side receives passive light, and therefore won’t add excessive heat gain or glare to the structure.

When the Whole Earth Montessori connected with PMDA, they had a clear goal in mind;…


Products used in this Projects

No products related to this project

0 Comments


Project details
Location BothellWashingtonUnited States
Program Type School
Year Conceptualization in the year
Tags
Involve Companies

Similar Projects