Walnut Residence

brand logo
Walnut Residence By Modal Design as Architects

modal_walnut-1-1523246015.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-4-1523246022.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-2-1523246031.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-3-1523246031.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-6-1523246031.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-7-1523246031.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-5-1523246032.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-8-1523246032.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-13-1523246032.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-11-1523246033.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-12-1523246033.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-10-1523246033.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-9-1523246033.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-17-1523246033.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-14-1523246034.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-15-1523246035.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-20-1523246036.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-16-1523246037.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-21-1523246037.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-18-1523246037.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_walnut-19-1523246038.jpg Photographer: Benny Chan (Fotoworks)

modal_plan2-1523246060.jpg Photographer:

modal_walnut-panel-matrix-1523246060.jpg Photographer:

modal_plan1-1523246060.jpg Photographer:

modal_walnut-folds_diagram-1523246060.jpg Photographer:

The Walnut Residence is located in Venice, California, a beachside community characterized by small lots (30’ wide x 120’ wide), an eclectic mix of architecture and a unique blend of personality. While the tight square footage of the lot and an existing tree constrained the organizational possibilities of the home, the connection to community, the need for privacy and security, and interest in natural lighting offered endless possibilities.

The 2,700 square foot single family residence draws upon the site and context for inspiration by referencing a specimen pine on site and reinterpreting two other trees removed as part of the…


Products used in this Projects

No products related to this project

0 Comments


Project details
Location VeniceCaliforniaUnited States
Program Type Private House
Year Build completed in the year 2010
Tags
Involve Companies
Architects Modal Design
Manufacturers Toto

Similar Projects