Van Horne

brand logo
Van Horne By Paul Bernier Architecte as Architects


160864494182642.jpg Photographer: Adrien Williams


160864496223231.jpg Photographer: Adrien Williams


160864496586652.jpg Photographer: Adrien Williams


160864496755735.jpg Photographer: Adrien Williams


160864496828808.jpg Photographer: Adrien Williams


160864497069653.jpg Photographer: Adrien Williams


160864497032013.jpg Photographer: Adrien Williams


160864497239102.jpg Photographer: Adrien Williams


160864497313310.jpg Photographer: Adrien Williams


160864497418915.jpg Photographer: Adrien Williams


160864497538096.jpg Photographer: Adrien Williams


160864497729735.jpg Photographer: Adrien Williams


160864497993825.jpg Photographer: Adrien Williams


160864498171333.jpg Photographer: Adrien Williams


160864518461221.jpg Photographer: Paul Bernier Architecte


160864518976089.jpg Photographer: Paul Bernier Architecte


160864519547130.jpg Photographer: Paul Bernier Architecte


160864520048882.jpg Photographer: Paul Bernier Architecte

The client wanted to transform and expand a two-storey building on Van Horne Avenue in Outremont, Montreal. The ground floor was to be used for commercial purposes, while the second floor would have an apartment for rent and the third floor would be the client’s home. Of the existing building, only the concrete structure of the ground floor was to be preserved.

Fact:
Architect Name: Paul Bernier Architect
Location: Montréal, Canada
Year: 2017
Architectural team: Paul Bernier, Alexandre Bernier
Photo credit: Adrien Williams
Structural engineer: Alain Mousseau (Calculatec)

Volumes
The project plays with…


Products used in this Projects

No products related to this project

0 Comments


Project details
Location MontrealQuebecCanada
Program Type Private House
Year Build completed in the year 2017
Tags house, Family Residence, Residential
Involve Companies
Architects Paul Bernier Architecte
Structural engineer Alain Mousseau

Similar Projects