The Walls and Vaults House

brand logo
The Walls and Vaults House By LIJO.RENY.architects as Architects


16213508412083.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135084717096.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135085154016.jpg Photographer: Praveen Mohandas


16213508543903.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135085834150.jpg Photographer: Praveen Mohandas


16213508649823.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135087136973.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135087747312.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135088357960.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135089386481.jpg Photographer: Praveen Mohandas


16213508983129.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135090577431.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135091255756.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135091679240.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135092042366.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135092653679.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135092968373.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135093287746.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135093860404.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135094164367.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135094325930.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135094651891.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135094813725.jpg Photographer: Praveen Mohandas


162135100455941.jpg Photographer: LRa


162135100996290.jpg Photographer: LRa


162135102614064.jpg Photographer: Suneesh Suresh


162135102990198.jpg Photographer: Suneesh Suresh


16213510349732.jpg Photographer: Suneesh Suresh


162135103727255.jpg Photographer: Suneesh Suresh


162135104317679.jpg Photographer: Suneesh Suresh


162135108072778.jpg Photographer:


162135108618533.jpg Photographer:


162135109011222.jpg Photographer:


162135109440686.jpg Photographer:


16213510979911.jpg Photographer:


162135110095433.jpg Photographer:


162135110442742.jpg Photographer:


162135110734965.jpg Photographer:


162135110915743.jpg Photographer:

The modest brief called for a restrained single storey residence for a family of six that included the client’s parents as well as their kids. The project sits in a location that experience contrasting climatic situations with long heavy monsoons and scorching sun during the remaining months. This helped model the core design principles for this project.   

The built form of the house was effortlessly tucked into the gentle slope of the site to reduce the scale of the house being visible from the road that abuts the three sides of the site. Furthermore, carefully chosen and strategically used…


Products used in this Projects

No products related to this project

0 Comments


Project details
Location KanjirappallyKeralaIndia
Program Type Private House
Year Build completed in the year 2015
Tags house, Family Residence, Residential, Residential Architecture, Private House, Kerala, Kanjirappally
Involve Companies
Architects LIJO.RENY.architects

Similar Projects