Rock Creek House

brand logo
Rock Creek House By NADAAA as Architects


166343264767790.jpg Photographer: John Horner


166343267415492.jpg Photographer: John Horner


166343267834726.jpg Photographer: John Horner


166343268484426.jpg Photographer: NADAAA


166343270642295.jpg Photographer: John Horner


166343271253829.jpg Photographer: John Horner


166343272346824.jpg Photographer: John Horner


166343272760387.jpg Photographer: John Horner


166343273113331.jpg Photographer: John Horner


166343274275443.jpg Photographer: John Horner


166343274953211.jpg Photographer: John Horner


166343275486832.jpg Photographer: John Horner


16634327591828.jpg Photographer: John Horner


166343276982695.jpg Photographer: John Horner


166343278051306.jpg Photographer: John Horner


166343278888545.jpg Photographer: John Horner


166343279415372.jpg Photographer: NADAAA


166343279769417.jpg Photographer: John Horner


166343279922726.jpg Photographer: John Horner


166343280135169.jpg Photographer: John Horner


166343280241953.jpg Photographer: John Horner


166343280584507.jpg Photographer: John Horner


166343280784926.jpg Photographer: John Horner


166343280926963.jpg Photographer: John Horner


166343281157611.jpg Photographer: John Horner


166343281320953.jpg Photographer: John Horner


166343281585719.jpg Photographer: John Horner


166343282187180.jpg Photographer: John Horner


16634328262226.jpg Photographer: John Horner


16634328338001.jpg Photographer: John Horner


166343283760473.jpg Photographer: John Horner


166343284271421.jpg Photographer: John Horner


166343289153314.jpg Photographer: John Horner


166343264289244.jpg Photographer:


16634326497886.jpg Photographer:


166343265440924.jpg Photographer:


166343266318452.jpg Photographer:


166343267471109.jpg Photographer:


166343268268051.jpg Photographer:


166343268950126.jpg Photographer:


166343269866979.jpg Photographer:


166343271097216.jpg Photographer:

The Rock Creek House is an adaptive re-use project of a 1920’s brick structure that was originally composed of two floors, with a mechanical basement and attic. This adaptation leverages the robustness of the existing structure to capture the attic and basement to double the house’s size, while expanding its functions into the landscape.

While the northern street façade remains relatively intact --formal, insular, and composed-- the southern exposure to Rock Creek is made more generous. By expanding the areas of glazing and establishing a more precise relationship between rooms and their…


Products used in this Projects

No products related to this project

0 Comments


Involve Companies
Architects NADAAA
Photographers John Horner Photography
Engineers Allied Consulting
Engineers SGH
Product Spec Sheet
Element Brand Product
Manufacturers plexwood Panel two-sided
Manufacturers Molteni&C Gliss Master
Toilet Kerasan Flo collection
Seating Fritz Hansen Egg Chair
Manufacturers Sub-Zero/Wolf 427G,BI-36, CS024, PL462212
Manufacturers PP Møbler CH24 Leather Seat cushion, PP508 Bench
Sink / Faucet Agape RUB932N, RUB950
Chairs Artek Cantilevered Armchair, Chair No.42
Manufacturers Minotti SULLIVAN | Coffee table, Davis
Furniture e15 SH05 Arie Shelf
Manufacturers Wetstyle BC 0406
Manufacturers ASKO Dishwaters Panel-Ready

Similar Projects