PV Cabin

brand logo
PV Cabin By Lorena Troncoso-Valencia as Architects

01-1519839351.jpg Photographer: Cristóbal Caro

02-1519839358.jpg Photographer: Cristóbal Caro

04-1519839359.jpg Photographer: Cristóbal Caro

05-1519839359.jpg Photographer: Cristóbal Caro

03-1519839359.jpg Photographer: Cristóbal Caro

Formerly the Neanderthal man lived in caves to take refuge. The choice of these stone dwellings, responded to the best orientation to protect from the winds, should have with air intake, light and enough space to store their food. Times have changed, but certain basic human needs have remained.

The work consists of a temporary refuge, for a young couple of climbers, lovers of rock sports. The main restriction was the limited surface, but the user's physical ability allowed to increase the surface vertically, expanding the space with a double height. Programmatically, the basic and essential actions for living for…


Products used in this Projects

No products related to this project

0 Comments


Project details
Location PintoBio-BioChile
Program Type Private House
Year Build completed in the year 2016
Tags
Involve Companies
Architects Lorena Troncoso-Valencia

Similar Projects