Oberholz Mountain Hut

brand logo
Oberholz Mountain Hut By Peter Pichler Architecture as Architects

peter_pichler_architecture_oberholz_2-1504108602.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_4-1504108602.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_3-1504108602.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_5-1504108611.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_6-1504108611.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_7-1504108611.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_8-1504108611.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_10-1504108622.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_9-1504108622.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_12-1504108622.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_11-1504108622.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_13-1504108622.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_14-1504108622.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_15-1504108622.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_16-1504108622.jpg Photographer: Oskar Dariz, Jens Rüßmann

peter_pichler_architecture_oberholz_17_roofplan-1504108631.jpg Photographer:

peter_pichler_architecture_oberholz_18_ground_floor-1504108631.jpg Photographer:

peter_pichler_architecture_oberholz_21_trasversal_section-1504108631.jpg Photographer:

peter_pichler_architecture_oberholz_19_underground_floor-1504108632.jpg Photographer:

peter_pichler_architecture_oberholz_23_west_elevation-1504108632.jpg Photographer:

peter_pichler_architecture_oberholz_22_north_elevation-1504108632.jpg Photographer:

peter_pichler_architecture_oberholz_20_longitudinal_section-1504108632.jpg Photographer:

peter_pichler_architecture_oberholz_1-1504108602-1517463599.jpg Photographer:

Peter Pichler Architecture, in collaboration with Arch. Pavol Mikolajcak, won a competition to design a new mountain hut at 2.000m in the Italian Dolomites in 2015. The new hut contains a restaurant and is located next to the cable station Oberholz in Obereggen with direct connection to the ski slope. 

The cantilevering structure grows out of the hill like a fallen tree with three main branches creating a symbiosis with the landscape. Each of them is facing towards the three most important surrounding mountains. At the end of the branches a large glass facade frames the surrounding mountains from the…


Products used in this Projects

No products related to this project

0 Comments


Project details
Location Trentino-Alto AdigeItaly
Program Type Private House
Year Build completed in the year 2016
Tags

Similar Projects