Memphremagog Lake House

brand logo
Memphremagog Lake House By _naturehumaine as Architects


162117954964465.jpg Photographer: Adrien Williams


16211795529724.jpg Photographer: Adrien Williams


162117955761586.jpg Photographer: Adrien Williams


162117956127365.jpg Photographer: Adrien Williams


162117956461943.jpg Photographer: Adrien Williams


162117956814404.jpg Photographer: Adrien Williams


162117957060483.jpg Photographer: Adrien Williams


162117957265206.jpg Photographer: Adrien Williams


162117957433514.jpg Photographer: Adrien Williams


162117957623755.jpg Photographer: Adrien Williams


162117957944777.jpg Photographer: Adrien Williams


162117958167352.jpg Photographer: Adrien Williams


162117958565758.jpg Photographer: Adrien Williams


162117958998375.jpg Photographer: Adrien Williams


162117959213862.jpg Photographer: Adrien Williams


162117959764136.jpg Photographer: Adrien Williams


162117960053881.jpg Photographer: Adrien Williams


162117960573687.jpg Photographer: Adrien Williams


162117960777384.jpg Photographer: Adrien Williams


162117960981467.jpg Photographer: Adrien Williams


162117961120418.jpg Photographer: Adrien Williams


162117961345082.jpg Photographer: Adrien Williams


162117961570540.jpg Photographer: Adrien Williams


162117961718874.jpg Photographer: Adrien Williams


162117962178864.jpg Photographer: Adrien Williams


162117962424647.jpg Photographer: Adrien Williams


162117962761071.jpg Photographer: Adrien Williams


162117963040897.jpg Photographer: Adrien Williams


16211796465682.jpg Photographer:


162117964866528.jpg Photographer:


162117964973168.jpg Photographer:


162117965062530.jpg Photographer:


162117966253273.jpg Photographer:


162117966433774.jpg Photographer:

The project is located on a steep lot on the shores of Lake Memphremagog, not far from the Benedictine monks' abbey in St-Benoit-du-Lac.

The clients wish to create on this large wooded lot, a living space that reflects their image: dynamic, welcoming and friendly. They see their home as a contemporary and warm place for meetings with friends.

Access to the land is overhanging the house by a path going down to the lake. This bird's eye view gives visual importance to the geometry of the roof.

The chalet is composed of three volumes topped by sculptural roofs with diagonal…


Products used in this Projects

No products related to this project

0 Comments


Project details
Location Lake MemphremagogQuebecCanada
Program Type Private House
Year Build completed in the year 2020
Tags house, Family Residence, Residential, Residential Architecture, Private House
Involve Companies
Architects _naturehumaine
Photographers Adrien Williams
Structural Engineer Geniex
Coating and steel finish Francois Beroud
Product Spec Sheet
Element Brand Product
Pre-glazed red cedar (exterior siding), Stained yellow cedar (interior siding) Maxi Foret
Aluminum Windows Alumilex
Fireplace ORTAL
Paint Benjamin Moore
Sink Julien
Wall lights Artemide
Kitchen appliances Sub-Zero, Wolf, and Cove
Bath Wetstyle
Bathroom sink Pur Beton
Dining table MDF Italia
Chairs Hay
Workshop Lamp Muuto fold
Dining room suspension Lambert & Fils
Concrete Slab AtelierB
Faucets Blu Bathworks
Stainless Steel Roofing aperam Uginox

Similar Projects