Excavating Lost Craft in City – Spatial Renovation of M.Y.Lab Wood Workshop in Shanghai

brand logo
Excavating Lost Craft in City – Spatial Renovation of M.Y.Lab Wood Workshop in Shanghai By Continuation Studio as Architects

“archaeological-excavation-site”3-1515042572.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“archaeological-excavation-site”2-1515042572.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“archaeological-excavation-site”4-1515042572.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“archaeological-excavation-site”5-1515042572.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“archaeological-excavation-site”6-1515042572.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“archaeological-excavation-site”7-1515042572.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“black-box”1——staircase-1-1515042572.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“black-box”1——staircase2-1515042573.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“black-box”1——staircase3-1515042573.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“black-box”2-resting-niche-with-light-overhead-1515042573.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“black-box”2——tea-room-resting-box1-1515042573.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“black-box”2——tea-room-resting-box2-1515042573.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“black-box”2——tea-room-resting-box4-1515042573.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

“black-box”2——tea-room-resting-box3-1515042573.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

a-sense-of-floating-along-the-main-space-1515042574.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

corridor-on-the-second-floor-1515042574.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

entrance-1515042574.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

heavy-machinery-room-next-to“archaeological-excavation-site”-1515042575.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

look-up-at-the-modern-arch-bridge-1515042575.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

platform-and-stepped-classroom-on-the-pent-roof-of-the-2f-1-1515042575.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

overlook“archaeological-excavation-site”from-corridor-on-the-second-floor-1515042575.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

platform-and-stepped-classroom-on-the-pent-roof-of-the-2f-2-1515042575.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

reception-under-the-continous-arch-wood-structure-1515042575.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

classroom-on-the-2f(flexible)-metro-elevated-line-could-be-seen-from-its-window-1515042577.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

01-site-location-1515042586.jpg Photographer:

03-perspective-section-1515042596.jpg Photographer:

05-new-built-load-bearing-structure-1515042596.jpg Photographer:

06-1f-streamline-1515042596.jpg Photographer:

10-black-box-2---tea-room-1515042596.jpg Photographer:

04-explosion-diagram-1515042596.jpg Photographer:

08--two-'black-boxes'-1515042596.jpg Photographer:

first-floor-plan-1515042596.jpg Photographer:

first-floor-material-layout-1515042596.jpg Photographer:

07-2f-streamline-1515042596.jpg Photographer:

second-floor-plan-1515042596.jpg Photographer:

section1-1-1515042596.jpg Photographer:

second-floor-material-layout-1515042596.jpg Photographer:

section2-2-1515042596.jpg Photographer:

02--functional-layout-1515042597.jpg Photographer:

09-black-box-1---staircase-1515042597.jpg Photographer:

original-site-1515042608.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

original-site1-1515042608.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

original-site2-1515042608.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

original-site3-1515042608.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

ruins-and-metro-elevated-line-to-the-south-of-the-project-site-1515042608.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

archaeological-excavation-site1-1515042556-1516004776-1516005367.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

archaeological-excavation-site1-1515042556-1516004776-1516005367-1516008283.jpg Photographer: SHIROMIO Studio

Preparations
The M.Y.Lab Wood Workshop is located on the first floor of a warehouse, which used to be the Dongfeng Sofa Factory in Changning District, Shanghai. Adjacent to the warehouse, it is stood a new-built 150? attached room, forming a triangle lacunain-between. The task is to refurbish the 300? one-storey warehouse into a two-storey commercial space, which is to be operated as a wood crafting learning centre.

First Impression
What left the most impression in the site on the first visit was, instead of the space itself, the overground separated from the old warehouse by just the warehouse’s…


Products used in this Projects

No products related to this project

0 Comments


Project details
Location ChangningShanghaiChina
Program Type Workshop
Year Build completed in the year 2017
Tags
Involve Companies

Similar Projects