A Retirement Gift

brand logo
A Retirement Gift By Vita Architecture as Architects


163319732396861.jpg Photographer: Richard Chivers


163319732598895.jpg Photographer: Richard Chivers


163319732699111.jpg Photographer: Richard Chivers


163319732899015.jpg Photographer: Richard Chivers


163319732985456.jpg Photographer: Richard Chivers


163319733175100.jpg Photographer: Richard Chivers


16331973332904.jpg Photographer: Richard Chivers


163319733495550.jpg Photographer: Richard Chivers


163319733526070.jpg Photographer: Richard Chivers


163319733787425.jpg Photographer: Richard Chivers


163319733916869.jpg Photographer: Richard Chivers


16331973423229.jpg Photographer: Richard Chivers


16331973449528.jpg Photographer: Richard Chivers


163319734598917.jpg Photographer: Richard Chivers


16331973477082.jpg Photographer: Richard Chivers


16331973495272.jpg Photographer: Richard Chivers


163319735081095.jpg Photographer: Richard Chivers


163319735312661.jpg Photographer: Richard Chivers


163319735452703.jpg Photographer: Richard Chivers


163319735553000.jpg Photographer: Richard Chivers


163319735712495.jpg Photographer: Richard Chivers


163319735812956.jpg Photographer: Richard Chivers


163319735935519.jpg Photographer: Richard Chivers


16331973602526.jpg Photographer: Richard Chivers


163319736161681.jpg Photographer: Richard Chivers


163319736353765.jpg Photographer: Richard Chivers


16331973657454.jpg Photographer: Richard Chivers


163319736631310.jpg Photographer: Richard Chivers


163319736788828.jpg Photographer: Richard Chivers


163319736957735.jpg Photographer: Richard Chivers


163319737054406.jpg Photographer: Richard Chivers

What was the brief?
Based in Reigate, Surrey this project for a private client involved a contemporary rear extension and extensive internal renovations.

Initially, the brief was to create a traditional extension with pitched tiled roofs and bi-fold doors with wide frames and hinges, but after several design workshops, we were able to develop a proposal that gave them a balcony space instead of a pitched roof which doubled their area and gave them the prime views across the garden to enjoy their tea from.

Fact:
Architecture Name: Vita Architecture
Project…


Products used in this Projects

No products related to this project

0 Comments


Project details
Location EnglandUnited Kingdom
Program Type Private House
Year Build completed in the year 2017
Tags house, Family Residence, Residential, House Interiors, Private House
Involve Companies
Architects Vita Architecture
Photographers Richard Chivers
Structural engineer Crofts Structural Engineering
Groundworker, drylining and electrics Greenbuild
Product Spec Sheet
Element Brand Product
Aluminium Doors and windows Sunvista
Kitchen Schmidt
Stone and tiling Stone Republic
Aluminium panels Valcan