A New Oasis Off London’s Oxford Street

brand logo
A New Oasis Off London’s Oxford Street By Make Architects as Architects

154432679812797.jpg Photographer: Robin Gautier

154432680056070.jpg Photographer: Edmund Sumner

154432680082900.jpg Photographer: Edmund Sumner

154432680048731.jpg Photographer: Robin Gautier

154432680077983.jpg Photographer: Edmund Sumner

154432680124646.jpg Photographer: Edmund Sumner

154432680167254.jpg Photographer: Make Architects

154432680214267.jpg Photographer: Edmund Sumner

154432680235037.jpg Photographer: Make Architectsv

154432680233211.jpg Photographer: Edmund Sumner

154432680249664.jpg Photographer: Make Architects

15443268038245.jpg Photographer: Make Architects

154432680395350.jpg Photographer: Make Architects

154432680346650.jpg Photographer: Make Architects

154432680410793.jpg Photographer: Make Architects

154432680532701.jpg Photographer: Make Architects

154432680538251.jpg Photographer: Make Architects

A former Royal Mail sorting office site, just off London’s Oxford Street has been transformed into a high-quality mixed use development with a new publicly accessible garden, by Make Architects.

Designed as a sorting office in 1951, the site was formerly inaccessible to the public when it was bought by London developer Great Portland Estates plc (GPE). Now, two L-shaped blocks stepping from six to nine storeys surround a garden that takes up 20% of the GDA.

From the outset, Make worked with Publica to choreograph the routes and connections, and Gustafson Porter + Bowman to design the garden square.…


Products used in this Projects

No products related to this project

0 Comments


Project details
Location LondonLondon, City ofUnited Kingdom
Program Type Housing
Year Build completed in the year 2017
Tags
Involve Companies
Architects Make Architects

Similar Projects