Museo di Castelvecchio

Museo Di Castelvecchio: Endless Dialogue
By CEA as Manufacturers

Dialogue.
This is the concept behind the restoration project for the east wing of the Museo di Castelvecchio, left unfinished by Carlo Scarpa in his masterly restoration of 1964. First of all, a large and very thin iron panel determines the double nature of the entrance hall, effecting a filter with the mosaic room, and indicating the path through two engravings. This becomes a narrative expedient that divides and unites, anticipates and slows down, separates while inviting into the passage, as well as creating an emotional gradient between the entrance and the exhibition space.

The high exposed brick…Read More





Products used in this Projects

View all
CONTACT BRAND
indicates required

Project details
Location Verona, Veneto, Italy
Program Type Museum
Year Build completed in the year
Involve Companies
Manufacturers CEA

Related Projects