House Buiksloterham

House Buiksloterham
By NEXT Architects as Architects

A layered house, with a special skin and a warm heart. This is the starting point for this private residence in the raw, industrial development area of Amsterdam North. House Buiksloterham consists of a single open-plan residence on four different levels. The dwelling’s heart is formed by a wooden core that cuts through all 4 layers of the house. Within this core all the facilities are located as well as more intimate recesses. A staircase spirals around this wooden core and connects the different spaces. A large greenhouse on the roof stands as a continuation of the outdoor spaces.

Facts:Read More





Products used in this Projects

View all
CONTACT BRAND
indicates required

Project details
Location Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
Program Type Private House
Year Build completed in the year 2017
Involve Companies
Architects NEXT Architects

Related Projects