Central school

Central school

By Atelier Didier Dalmas as Architects

Built on a area of 7962 square meters with strong slope, the school complex of Fontaines-sur-Saône knew how to take advantage of the site by fitting into the slope, offering school playgrounds to the South and assuring comfortable connections with urban public space.

The entrance of the establishment is designed by the joint between the two esplanades (top and bottom), underlined by low walls of retraining structure accompanying a generous staircase of main access. An elevator and a banister assisted the entrance.

Since the high square, a standing space between the built and the RigotVitton avenue, allows to reach the…





Products used in this Projects

View all
CONTACT BRAND
indicates required

Project details
Location Fontaines-sur-saône, Rhone-Alpes, France
Program Type School
Year Build completed in the year 2015
Involve Companies
Architects Atelier Didier Dalmas
Consultants Cogeci
Consultants Arbor&Sens

Related Projects